Šviestuvai

  • Pakabinami vidaus šviestuvai

    Pakabinami vidaus šviestuvai Jūsų namų interjerui. Svetainei, virtuvei, ar kitai patalpai. Prekės prisatomos tiesiai iš gamintojų sandėlių per patį greičiausią laiką.

  • Paviršiniai šviestuvai

    Ieškote dekoratyvinio apšvietimo įrengiamoms patalpoms? Išbandykite virštinkinius šviestuvus liuminescencinėms lempoms. Tai gudrus sprendimas, ypač tinkantis įvairios paskirties viešosioms patalpoms, tokioms kaip ligoninės, mokyklos, viešbučiai ar biurai. Skirtingų formų paviršinius šviestuvus lengva montuoti ir prižiūrėti dėl specialios dažų dangos. Lengvas plieninis korpusas neapsunkina įrengimo darbų, o matinio stiklo gaubtas garantuos jaukią ir neakinančią šviesą. Toks apšvietimas puikiai tiks parduotuvių vitrinoms, stendams ar išskirtinėms interjero detalėms apšviesti. „Downlight“ ar apvalaus profilio apšvietimo įrenginius pritvirtinsite itin lengvai, nes greitos fiksacijos sistema garantuoja patikimą sukibimą su paviršiumi. Be to, virštinkinius šviestuvus galite montuoti ant visų tipų lubų ar sienų, įskaitant ir degius paviršius. Dėl specialaus opalinio polikarbonatinio korpuso tokio tipo apšvietimas nekaista, tad nekelia jokio pavojaus jūsų aplinkai. Atraskite geriausius apšvietimo variantus jūsų įrengiamoms patalpoms. Šiuolaikiniai virštinkiniai šviestuvai efektyviai ir saugiai pasirūpins jaukia šviesa jūsų aplinkoje.

  • Pramoniniai, avariniai šviestuvai

    Pramoniniai šviestuvai – apgalvotas sprendimas ne tik pramonininkams. Aukštų patalpų šviestuvai gerai apšvies bet kokios komercinės paskirties patalpas –  gamyklas, garažus, sales ar net biurus. Dulkėms ir drėgmei atsparus paviršius užtikrins lengvą priežiūrą, o UV stabilizuoto polikarbonato gaubtas apsaugos nuo galimų smūgių ir pažeidimų.  Kiekvienas paviršinis šviestuvas komplektuojamas su dviem tvirtinimo laikikliais, skirtais lengvam montavimui, tad nesunkiai pritvirtinsite jį prie bet kokio tipo lubų ar sienų. Tuo metu asimetrinio atspindžio pramoninis prožektorius idealiai tiks apšvietimui lauke. Skaidraus stiklo gaubtas ir aliuminio korpusas leis tokį apšvietimą naudoti net esant nepalankioms oro sąlygoms. Jis efektyviai apšvies tamsius fasadus, teritorijas, skelbimų lentas ir stendus ar automobilių stovėjimo aikšteles. Tiesa, toks šviestuvas gali praversti ir atliekant kruopštumo reikalaujančius apdailos statybos ir apdailos darbus. Jau šiandien išbandykite inovatyvius apšvietimo sprendimus su Lemora.lt ir sutaupykite laiko ir pinigų. Užsisakę sandėliuojamų pramoninių šviestuvų dabar, juos atsimkite dar šiandien!

Žiūrėti tik:

Prekių viso 1 - 48 / 97

Kaip išsirinkti šviestuvą?

Šviestuvai – neatsiejamas ir būtinas patalpų bei lauko erdvių elementas, ne tik suteikiantis reikiamą apšvietimą, bet ir sukuriantis jaukumą. Renkantis svarbu ne tik šviestuvo išvaizda – derėtų atkreipti dėmesį ir į jo funkcionalumą, t.y. kur ir kam jis bus naudojamas bei kokį apšvietimą sukurs. 

Šviestuvo atsparumą aplinkos veiksniams nusako IP klasė. Jei šviestuvas bus naudojamas vidaus patalpose, tokiose kaip miegamasis, svetainė ar koridorius, tada užtenka IP20 klasės, jei drėgnose patalpose – jau reikėtų ieškoti ne mažesnės nei IP44 klasės. Tuo tarpu namo fasadui, kiemui ar gatvei apšviesti derėtų rinktis IP65, IP66, IP67 lauko šviestuvus, o jei dar svarbu, jog šviestuvai būtų antivandaliniai, atsparūs mechaniniam poveikiui, tai derėtų atkreipti dėmesį ir į šviestuvo IK klasę (kuo numeris didesnis, tuo labiau atsparus smūgiams).

Svarbus parametras renkantis apšvietimą yra spalvų temperatūra (šviesos spalva). Ji matuojama Kelvinais (K). Dažniausiai skiriami trys šviesos tipai: šiltai balta (3000 K), neutraliai balta arba dienos šviesa (4000 K) ir šaltai balta (6500 K). Gelsvas atspalvis užpildo patalpų erdves jaukumu, tad šiltai balta spalva puikiai tiks miegamajame ir svetainėje. Vonios kambariui, virtuvei ar darbo vietai vertėtų rinktis natūralios dienos šviesos spalvą, nes ji suteikia energijos ir padeda susikaupti. Ryški, melsvai balta šviesa geriausiai tinka lauko apšvietimui, rūsiams, garažams ar itin moderniems interjerams bei jo akcentams.

Nekokybiškas apšvietimas, kada jo būna per mažai, gali būti susierzinimo bei dirglumo priežastis, tad projektuojant labai svarbu yra atskirti namų zonas bei apsispręsti dėl pagrindinio ir akcentinio patalpos apšvietimo tam, kad tinkamai parinkti šviestuvų rūšį bei skaičių. Šviesos srautas arba kitaip šviesos stiprumas yra matuojamas liumenais (lm), o paviršiaus apšvieta išreiškiama liuksais (lx). Kitaip tariant, 1 lx - tai paviršiaus apšvieta, kurią sukelia 1 lm šviesos srautas, krintantis į 1 m² ploto paviršių. Pats paprasčiausias skaičiavimo būdas, padedantis išsiaiškinti kokio šviesos srauto reikia patalpos apšvietimui yra liumenų metodas, išreiškiamas tokia formule:

šviesos srautas (lm) = paviršiaus apšvieta (lx) x plotas (m²)

Nėra priimto vieno standarto, kiek liumenų derėtų skirti, nes kokybiškam apšvietimui įtakos turi ir patalpos aukštis, ir interjere vyraujančios spalvos bei kiti niuansai, tačiau dizainerių rekomendacijose galima rasti šiuos orientacinius apšvietos skaičius:

  • Miegamasis: 100-300 lx
  • Vaiko kambarys (pagrindinis apšvietimas): 100-200 lx
  • Svetainė: 150-300 lx
  • Valgomojo zona: 350-450 lx
  • Virtuvė: 300-450 lx
  • Virtuvės stalviršis: 750-850 lx
  • Vonios kambarys: 750-850 lx
  • Koridorius: 50-150 lx
  • Darbo kambarys: 300-750 lx

Kalbant apie apšvietimą visuomeninėse patalpose, šviesos yra nuo 500 lx iki 1000 lx. Čia jis taip pat turi tam tikras funkcijas, pavyzdžiui biuruose skirtingas šviesos ryškumas parenkamas darbo ar posėdžių erdvėse ir poilsio zonose.

Ne ką mažiau svarbus parametras – apšvietimo efektyvumas. Vatai (W) nurodo, kiek elektros lemputė sunaudoja elektros energijos, kad pasiektų reikiamą ryškumą. Ypač taupus pasirinkimas yra LED lemputės - mažiau vatų energijai, bet tiek pat liumenų apšvietimui lyginant su kaitrinėmis ar kitomis elektrą taupančiomis lemputėmis.

 

Vidaus šviestuvai

Stilingas LED pakabinamas šviestuvas tampa neatsiejama šiuolaikinių namų dalimi. Modernų LED apšvietimą renkasi ieškantys inovacijų, patikimumo bei tarnavimo ilgaamžiškumo. Kabantis šviestuvas kuo puikiausiai tiks aukštesnėms luboms, tuo tarpu žemesnėms rekomenduojame rinktis įleidžiamą šviestuvą ar lubinį šviestuvą – taip erdvė atrodys mažiau apkrauta. Paviršiniai šviestuvai, dar kitaip vadinami virštinkiniai šviestuvai gali būti montuojami ne tik prie lubų, bet ir prie sienų.

 

Lauko šviestuvai

Tamsiu paros metu apšviestos lauko teritorijos didina bendrą saugumą ir sukuria jaukią atmosferą. Lauko sąlygoms pritaikyti pastatomi ar įsmeigiami šviestuvai, lauko toršerai, fasadiniai šviestuvai, prožektoriai padeda sukurti tinkamą namo sienų, įvažiavimo į kiemą ar garažą, terasos, sodo ar praėjimo takelių apšvietimą. Norintys taupyti energiją gali rinktis šviestuvus su judesio davikliais ar modelius su LED technologija.

 

Šviestuvai internetu pigiau

Lemora.lt internetinės parduotuvės asortimente rasite įvairių tipų šviestuvų, skirtų individualių namų vidaus interjerui bei lauko apšvietimui. Taip pat siūlome šviestuvus, tinkamus biurams, komercinėms, gamybinėms ar kitoms visuomeninės paskirties patalpoms.

Įsigykite savo namams, įrengiamoms patalpoms ar lauko erdvėms labiausiai tinkantį šviestuvą gera kaina – pirkite internetu. Norite sutaupyti daugiau? Užsisakykite mūsų naujienlaiškį ir pasinaudokite specialiais pasiūlymais prenumeratoriams jau šiandien.