Hermetikai

FILTRAI:

Prekių viso 1 - 41 / 41

Silikoniniai hermetikai yra labiausiai paplitusi ir, ko gero, aktualiausia namų darbams statybose naudojama sandarinimo priemonė. Tai geras pasirinkimas atliekant vidaus darbus, pavyzdžiui, durų ir langų sandarinimą, virtuvės įrangos ar elektros prietaisų tvirtinimą. Be to, silikonas dažnai pasirenkamas kaip viena geriausių hidroizoliacinių priemonių dušo kabinų, vonių ir kitų santechninių įrenginių montavimui. Hermetikai pasižymi dideliu elastingumu, atsparumu vandeniui ir geru prilipimu, todėl puikiai tiks net nuolat besiplečiančių, porėtų ar judančių sujungimų sandarinimui. Žinomų prekių ženklų, tokių kaip Penosil, Ceresit, Soudal ir kitų, gaminami sanitariniai silikonai itin mėgstami meistrų dėl lengvo apdirbimo, išlyginimo ir tvirto sukibimo su bet kokiu paviršiumi. Siūlėse neišsiliejanti sandarinimo medžiaga nepriekaištingai tiks net ypatingo kruopštumo darbams reikalaujantiems darbams atlikti. Paminėtina ir tai, kad daugelis hermetikų yra sanitariniai, tai reiškia, kad jų sudėtyje yra veikliųjų medžiagų, sumažinančių grybelių ir pelėsių sporų susidarymo galimybę, išplitimą ir slopinančių jų augimą.


Kuo skiriasi silikoninis hermetikas nuo akrilinio hermetiko?

  • Sudėtimi: silikoninis hermetikas gaminamas iš silikono polimerų, o akrilinis - iš akrilo polimerų.

  • Elastingumu: silikoninis hermetikas pasižymi puikiu elastingumu ir gali atlaikyti judėjimą ir plėtimąsi nesutrūkinėdamas. Akrilinis hermetikas yra mažiau lankstus ir gali įtrūkti, jei patiria didelį judėjimą ar plėtimąsi.

  • Sukibimu: silikoninis hermetikas gerai sukimba su įvairiais paviršiais, įskaitant stiklą, metalą ir plastiką. Akrilinis hermetikas taip pat gerai sukimba su daugeliu paviršių, tačiau gali blogiau sukibti su kai kuriomis medžiagomis, pavyzdžiui, silikonu ar tam tikromis plastiko rūšimis.

  • Ilgaamžiškumu: silikoninis hermetikas paprastai yra patvaresnis ir atsparesnis atmosferos poveikiui, ultravioletiniams spinduliams ir temperatūros pokyčiams, palyginti su akriliniu hermetiku.

  • Spalva: silikoninis hermetikas gali būti įvairių spalvų, įskaitant skaidrų, o akrilinis hermetikas paprastai būna tik baltos spalvos.

  • Naudojimo paskirtimi: silikoninis hermetikas dažnai naudojamas lauke ir drėgnoje aplinkoje, pavyzdžiui, statybose, automobilių ir santechnikos srityse. Akrilinis hermetikas dažniau naudojamas patalpose, pavyzdžiui, namų remonto ir renovacijos projektuose.


Kiek laiko džiūsta silikoninis hermetikas?


Džiūvimo trukmei įtakos gali turėti tokie veiksniai kaip aplinkos drėgmė ir temperatūra, sandariklio storis ir naudojamo silikoninio sandariklio tipas. Kai kurie silikoniniai sandarikliai gali džiūti ilgiau nei kiti, todėl visada verta patikrinti gamintojo instrukcijas dėl konkretaus džiūvimo laiko. Dažniausiai pirminis džiūvimo laikas apie 15-30 min, pilnas džiūvimas iki 24 val.


Ar hermetikus galima dažyti?


Akrilinius hermetikus galima dažyti. Grynų silikoninių hermetikų nerekomenduojama dažyti, nes silikonas įprastai yra žymiai elastingesnis nei dažai, todėl ateityje galimi trūkiai, tačiau dažyti galima hibridinius hermetikus (pvz. Penosil Painters' Silicone).


Kaip pašalinti silikoninį hermetiką?


Sukietėjusį silikoninį hermetiką gali būti sunku pašalinti. Norėdami pašalinti silikoninį hermetiką, galite pabandyti naudoti silikoninio hermetiko valiklį, kuris yra specializuotas cheminis produktas, skirtas silikoniniam hermetikui ištirpinti ir suminkštinti. Taip pat galite pabandyti aštriu peiliu arba grandikliu atsargiai nupjauti hermetiką. Jei hermetikas vis dar minkštas arba nesukietėjęs, jį galima lengvai nuplėšti arba nukrapštyti įrankiu arba pirštais.


Ar silikoninis hermetikas atsparus vandeniui?


Taip, silikoninis hermetikas įprastai laikomas atspariu vandeniui. Jis dažniausiai naudojamas lauke ir drėgnoje aplinkoje sandarinti sandūras ir paviršius bei neleisti vandeniui prasiskverbti pro tarpus ir įtrūkimus. Reikėtų tik atkreipti dėmesį, kad silikoninis hermetikas nėra visiškai atsparus vandeniui. Jis vis tiek gali praleisti šiek tiek vandens, ypač jei jį veikia labai didelis vandens slėgis arba jei jis tepamas plonais sluoksniais.